Инициативи

Засаждане на дръвчета

Професионална гимназия „Васил Левски” е едно от петнадесетте училища в региона, които получиха дръвчета за засаждане по инициативата на Асоциацията по туризъм „Перперикон”- гр. Кърджали и нейния председател инж. Фахри Идриз.

Описание на изображението

Цялата градска общественост познава старинната сграда на бившия механотехникум на улица „Мара Михайлова”, разположена в уютен и добре подреден парк, който се поддържа с усилията на служители на училището и ученици. Момчетата от училището с радост приеха да се погрижат за двадесетте фиданки. Екологичното възпитание и природосъобразния начин на живот са с традиции в професионалната гимназия. В часовете на класа учениците изкопаха дупки и засадиха определените за всеки клас дръвчета. Момчетата, макар да се подготвят за сериозните професии на машиностроители и техници по автотранспортна техника, са близо до идеята за опазване на околната среда и грижа за природата. Преди година те приключиха участието си в проект „Дари красота”, по който бе сформиран клуб „Млад еколог”. По проект УСПЕХ, съфинансиран от ЕСФ, две години подред работиха клубове по направление Здравно образование. Участниците от тези клубове изградиха алпинеума в двора, а през тази учебна година те продължават да се грижат за него.

Описание на изображението

Новите дръвчета дойдоха точно навреме. С тях ще се подновят стари насаждения в парка на училището и ще се разнообрази колекцията от растителни видове. Момчетата намериха място на всяка фиданка туя или бор. Сега избират място и на четирите млади липи. Всеки клас познава своите дръвчета и обещава да полага грижи за тях през цялата учебна година.

Изказваме благодарност на Асоциацията по туризъм „Перперикон” и на нейния председател за предоставената възможност да покажем, че и ние ценим красотата в природата и знаем как да се погрижим за нея.

Начало на страницата